Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Nyskördade rödbetor med blast
Nyskördade rödbetor med blast
Rödbetsblad
Kategorier:
Kan ersättas med:
Mangold · Spenat
Recept med rödbetsblad:
Visa alla (1)
På andra språk:
Språk Namn
Engelska Beetroot leaves


För utom roten så kan även blasten på rödbetor, polkabetor och gulbetor ätas. Bladen liknar mangold i smaken, och kan ätas råa i sallader när det är riktigt späda. Annars fungerar de bra att t.ex. wooka eller koka lätt, eller användas som ersättning för mangold i nästan vilket recept som helst. Plocka bort stjälkarna – de är hårda och smaklösa.

Hållbarhet

Rödbetor med blast är en färskvara, och torkar snabbt ut, medan avblastade rödbetor kan lagras mer än ett halvår.[1] Ta alltså hand om rödbetsblasten så snart som möjligt.

Länkar


  1. Grönsaksmästarna



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen